Bruidshenna: 2022 niet beschikbaar!!

Het zetten van bruidshenna vergt veel concentratie en precisiewerk, dit neemt veel tijd in beslag. Afhankelijk van welke henna stijl wordt gekozen en hoe vol u het wilt hebben. Gemiddeld duurt het zetten van henna tussen 2 en 5 uur. 

Tijdens het zetten van de henna is het belangrijk dat de bruid rustig zit en niet veel beweegt. Het zetten van henna kunt u het beste 2/3 dagen van tevoren doen, omdat natuurlijke henna 48 uur nodig heeft om zich te ontwikkelen tot een mooie diep rode kleur.

Voorzorg: Om te zorgen dat de henna een mooie kleur krijgt is het belangrijk om uw handen en voeten 24 uur van tevoren niet in te smeren met crèmes en oliën. De vetten trekken namelijk in de huid en daardoor heeft de henna geen plaats om in te trekken en zal de kleur oranje blijven. 

 Nazorg: Na het zetten van henna kunt u wanneer het droog begint te worden een mengsel van citroensap en suiker op de plekken deppen. (om de henna weer vochtig te maken zodat het nog meer in de huid kan trekken) Suiker zorgt er namelijk voor dat henna op de huid blijft plakken en er niet snel af kruimelt. Voor een mooie diep rode kleur is het goed om de henna minimaal 4 uur in te laten trekken.

GASTEN HENNA